O podjetju

Podjetje Sting Trade d.o.o. je največje slovensko podjetje na področju grafične podpore neposrednih TV prenosov. Združujemo naše več kot 25 letne izkušnje z inovativno tehnologijo, da obogatimo in olajšamo spremljanje TV dogodkov v živo.

 

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1990. Ker je bilo v podjetju veliko želje po dokazovanju, smo celoten spekter programske opreme začeli razvijati tudi sami. Ravno to in dolgoletno delo na tem področju, nam daje prednost pri pripravi novih in zahtevnejših projektov, v sodelovanju z grafičnimi oblikovalci in naročniki pa gledalcem omogočamo bolj prijazne in zanimive grafične predstavitve informacij na ekranu.

 

Sodelujemo ali pa smo sodelovali z vrsto produkcijskimi podjetji in TV hišami v Sloveniji, Avstriji, na Hrvaškem, Nemčiji, Bosni in Hercegovini, Makedoniji, Turčiji, na Madžarskem in Italiji.

 

V letu 2010 pa smo tudi postali partnerji Chyron Hego-a, svetovno vodilnega podjetja na področju grafične vizualizacije, in tako njihovi predstavniki za trg bivše Jugoslavije.

 

Trenutno so v podjetju 4 zaposleni, z nami pa dela še 10 zunanjih sodelavcev, predvsem s področja programiranja in terenskega grafičnega in statističnega obdelovanja podatkov.